voor een interieur dat bij je past

Interieuradvies

Mondeling advies

Als je wel wat tips kunt gebruiken kun je mij vragen bij je thuis te komen voor een mondeling advies. Wil je bijvoorbeeld je meubels wel eens anders neerzetten of weet je niet welke accessoires te kiezen? Onzeker of die nieuw aan te schaffen bank wel past bij de rest van je meubels? Wil je weten welke kleur goed in je kamer past? Met al deze vragen kan ik je helpen in een gesprek van minimaal een uur.

 

 Kleuradvies

Je kunt mij inschakelen voor een deskundig kleuradvies. Zo houd ik rekening met eventuele reeds aanwezige kleuren, lichtinval en uiteraard jouw persoonlijke smaak. Een juiste kleurkeuze is belangrijker dan veel mensen denken. Kleuren kunnen een ruimte bijvoorbeeld vergroten, verdiepen of verhogen, en zijn erg bepalend voor de sfeer.
Een goed gekozen kleur is in harmonie met andere kleuren in de ruimte.

 

Plattegrond, moodboard en wandaanzicht

Wanneer je wel wat hulp kunt gebruiken bij het indelen van een of meer ruimtes of het plaatsen van je meubelen in de ruimte, kan ik je adviseren aan de hand van een ingetekende 2D plattegrond,

schaal 1:50 of 1:20, en een moodboard (sfeercollage bestaande uit kleur- en materiaalstalen, foto’s, plaatjes en/of tekeningen).

Wanneer je dat wenst kan ik tevens een wandaanzicht voor je maken. Je krijgt dan een duidelijk beeld van de hoogte van de meubelen in

verhouding tot de hoogte van de ruimte.

We overleggen eerst of je je bestaande meubelen wilt behouden, een deel wilt vervangen of toe bent aan een geheel nieuw interieur. Ook voor het samenvoegen van twee interieurs, bijvoorbeeld wanneer je gaat samenwonen, kun je bij mij terecht.

Met je persoonlijke interieurplan in de vorm van een collage en een ingetekende plattegrond met maten kun je vervolgens zelf aan de slag om het uiteindelijke resultaat te realiseren. Ik kan dit echter ook voor je doen door op zoek te gaan naar het perfecte behang, die ene antieke kast of de lamp die je interieur compleet maakt. Je krijgt hier dan foto’s van met prijzen, adressen van leveranciers en eventuele websites.

 

Verlichtingsplan

Een levendig verlichtingsplan bestaat uit lichtcontrasten. Mijn advies omvat basisverlichting, functionele- en sfeerverlichting, directe en indirecte verlichting, de hoeveelheid licht en de keuze van het juiste armatuur op de juiste plaats.

 

Interieurbeplanting

interieuradvies delft beplantingsadvies

Naast mijn opleiding tot interieurontwerper (of interieurvormgever of stylist) ben ik tevens gediplomeerd bloemist. Ik adviseer je graag over de juiste groendecoratie voor je interieur. Dat wil zeggen dat ik rekening houd met de sfeer in je woning, de gebruikte kleuren, de standplaats van de plant en niet in de laatste plaats met je smaak. Dus de juiste plant op de juiste plaats, ook voor wat betreft de hoeveelheid licht die een plant nodig heeft om lang mooi en gezond te blijven. Met een mooie pot of vaas vormt een goed gekozen plant een fraai, opvallend accessoire.